Her kan du skrive en melding som vil vises for alle på Skeiv.no.
Skriv Skriv her Skriv i megafonen
Anonym
Opprettet 19.06.2017 av Anonym.
Følelser og sex
Det norske Forbundet av 1948 (DnF-48) var en organisasjon som kjempet for Menneskerettigheter for homofile, og dermed for liberalisering av omgivelsenes syn på homofile følelser. Innen DnF-48 ble det politisk uenighet, og en fraksjon startet orgnaisasjonen Homofil Bevegelse (HB) i løpet av 1980-årene. Disse to fraksjoner fusjonerte senere til den nåværende Landsforeningen for Lesbiske og Homofile (LLH) som nå heter FRI.

Homofile følelser og seksualitet synes fortsatt å være tabubelagt. Faktisk sliter homofile med følelsene. Man sliter med egne holdninger i tråd med omgivelsene. Sine egne fordommer mot homofili kan være nådeløst skapt av omgivelsene, og trenger å bearbeides. Folk som faktisk har opplevd forelskelse og kjærlighet – og det har mange både heterofile og homofile – har preferanser i livet. Erfaringene kan gi pekepinn på det som var godt og det som var dårlig.

Man bør ikke kun avfeie seksuelle opplevelser ved å si at de er syndige, og derfor vonde og dårlige. Det går an å bearbeide følelseslivet til noe bra. Følelser kan bli frynsete og slitne, og fordomsfri holdning, kan gi homofile sine naturlige homofølelser. Følelsesmessige problemer ligger i situasjonen. Det verste man kan gjøre er å fortrenge sine egentlige følelser fordi man er redd for omgivelsene. Det bør være rom for følelser.

Svar på innlegg

Ingen svar for øyeblikket.
Her kan du skrive en melding som vil vises for alle på Skeiv.no.
Skriv Skriv her Skriv i megafonen